Met de dienstverlening ‘Aankoophulp‘ kan ik u alle beslommeringen uit handen nemen bij aankoop van nieuwe apparatuur. Daarmee ondersteun ik u ten aanzien van de aankoopbeslissing (welk apparaat?), de beste prijs/kwaliteit verhouding en alle perikelen om de apparatuur gebruiksklaar te maken.

Voordelen

 • Ik zorg dat u het meeste waar krijgt voor uw geld.
  Apparaten worden online aangeschaft waardoor u aanzienlijk goedkoper uit bent dan bij de lokale leverancier.
 • Een groter aanbod dan bij de lokale leverancier. Online is nagenoeg elk merk en type apparaat te krijgen.
 • De apparatuur wordt volledig gebruiksklaar bij u thuis ingesteld. U kunt direct aan de slag. De lokale leverancier levert doorgaans deze uitgebreide service niet.

Nadelen

 • Kopen bij een lokale leverancier voelt mogelijk meer vertrouwd. Ook kan het steunen van de lokale middenstand een overweging zijn.
 • Eventuele garantieperikelen zijn via de lokale leverancier eenvoudiger af te handelen. 

Hoe en wat van de Aankoophulp

Wanneer u besluit gebruik te willen maken van deze dienstverlening, dan is alle relevante informatie hieromtrent hieronder te lezen.
NB: Door op een onderwerp te klikken opent u de betreffende informatie.

 • U belt mij op of stuurt een mail waarin u aangeeft dat u graag gebruikt wilt maken van deze aankoophulp en u geeft in het kort aan voor welke situatie of soort apparaat het gaat. 
 • Ik maak een afspraak met u en kom bij u thuis. Daar gaan we overleggen wat u wilt aanschaffen, met welk doel en in welke prijsklasse.
 • Op basis van dit overleg ga ik thuis zoeken naar de voor u meest gunstige prijs/kwaliteit verhouding (aankoopvoorstel).
 • Z.s.m. presenteer ik u een aantal aankoopvarianten (het aankoopvoorstel) en vertel u wat de voor- en/of nadelen zijn van elke variant.
 • U heeft vervolgens een aantal mogelijkheden:
  1. U ziet af van de aanschaf,
  2. U besluit het apparaat zelf aan te schaffen, met de keuze deze na levering zelf gebruiksklaar te maken of dit door mij te laten doen,
  3. U verzoekt mij om het apparaat voor u aan te schaffen en volledig gebruiksklaar voor u thuis in te stellen.
 • In geval van optie 2 maken we desgewenst een afspraak wanneer het apparaat gebruiksklaar kan worden gemaakt.
 • In geval van optie 3 bestel ik het apparaat voor u en stel het na levering gebruiksklaar voor u in en maak u wegwijs op uw nieuwe apparaat.
 • Mocht uw nieuwe apparaat onverhoopt een defect vertonen, dan handel ik retour- en/of garantieperikelen voor u af (alleen bij optie 3).

Omdat de ondersteuning een aantal varianten kent, zijn de kosten ook verschillend:
NB: Uitgangspunt t.a.v. een PC/Laptop is een nieuw apparaat en de meest actuele versie van het besturingssysteem geïnstalleerd.

 • Variant 1: alleen advies / overleg omtrent aanschaf: standaardtarief  (€ 10,-), excl. reiskosten (binnen Neede gratis),
 • Variant 2: advies en aankoopvoorstel, eigen aanschaf, door mij gebruiksklaar laten maken: € 20,-, excl. reiskosten,
 • Variant 3: het volledige pakket (advies en aankoopvoorstel, aankoopbemiddeling, gebruiksklaar maken, wegwijs maken): € 30,-, excl. reiskosten.

Een specifieke variant is de aankoophulp/aankoopbemiddeling en de vervanging van de harde schijf door een Solid State Drive (SSD). Inbegrepen is het opnieuw installeren van het besturingssysteem en het overzetten van data c.q. installeren van favoriete software.
Deze variant kost € 50,-, excl. materiaalkosten (de SSD) en reiskosten.

Ook mogelijk is het aanschaffen van een 2e hands (refurbished) PC/Laptop, echter hiervan moet doorgaans het besturingssysteem worden ge-update. De extra benodigde tijd hiervoor (indien nodig) wordt per uur conform het standaardtarief van € 10,- berekend.

In geval van aankoopbemiddeling (optie 3) schaf ik het apparaat voor u aan, op mijn naam. Ik doe dit alleen bij betrouwbare bedrijven zoals Bol.com en Coolblue en voor refurbished (2e hands) bij bedrijven als laptops4all.nl of 123PcCenter (Eibergen). Deze bedrijven kennen uitstekende retour- en garantieregelingen.

Aangezien ik het aankoopbedrag in feite voorschiet, lever ik het apparaat pas bij u af wanneer de aanschafkosten aan mij zijn betaald (contant of overboeking). Tot dat moment laat ik het apparaat ‘as it is‘ om het eventueel te kunnen retourneren.
Vanzelfsprekend lever ik na betaling het apparaat z.s.m. gebruiksklaar bij u af.