Advies

Regelmatig hoor ik van senioren dat ze problemen hebben met het gebruik van hun computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader. Ze hebben weliswaar wel iemand in hun omgeving die hen advies geeft over het gebruik van hun apparatuur, maar ‘het gaat veel te snel’.

Dat is nou precies waar ik het verschil wil maken, u adviseren en helpen in het tempo waar u behoefte aan heeft.
Zo nodig leg ik het nog een keer uit … en nog eens, zo eenvoudig mogelijk.

Welk advies kunt u van mij verwachten?

De adviezen die ik geef, kunnen grofweg worden verdeeld in 3 categorieën:

 • Advies aan ‘beginners’

  U heeft een apparaat, maar u gebruikt het nauwelijks omdat u niet weet hoe. Ik leg u uit hoe het apparaat werkt, waar wat zit en hoe u het kunt vinden, maar natuurlijk vooral wat u er mee kunt doen en hoe;

 • Advies aan ‘gevorderden’

  U heeft basiskennis van het apparaat, maar het wil maar niet lukken om dat te doen wat u wilt, terwijl u weet dat het mogelijk is. Ik bespreek met u tegen welke problemen u aanloopt en ga daarna samen met u zoeken naar een oplossing. Dat leg ik stap voor stap uit, net zolang tot het doet wat het moet doen.
 • Advies met betrekking tot aankoop

  U denkt er aan om een apparaat aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat u wilt Skypen met uw zoon / dochter of kleinkind in het buitenland.

  Ook hier ga ik eerst, samen met u, vaststellen waar u behoefte aan heeft. Wat wilt u er mee doen en wat wilt u er meer mee kunnen? Vervolgens ga ik u zo duidelijk mogelijk uitleggen welke apparaten in aanmerking komen en waarom. Ook vertel ik u hoe en waar u dit apparaat kunt kopen, uiteraard liefst zo goedkoop mogelijk.

  Voor meer informatie zie Aankoophulp